Централна Стара планина, Тетевенски балкан

  • В централната част на Стара планина се намира една от най-красивите и живописни месности, наречена Тетевенки Балкан.

    Тетевенската планина отваря своите обятия за туристи целогодишно. А с. Рибарица е място, което като веднъж посетиш, може да се пристрастиш. И само когато се оттърсиш от приказните емоции след престоя там, си в състояние да си обясниш, какво наистина крие това вълшебно местенце.

    И ако потърсите в интернет, или се обърнете към туристическа агенция, ще намерите информация и красиви думи за чудесните туристически маршрути, за резерватите „Боатин” и „Козя стена” , за всеизвестният биосферен резерват Царичина, съхраняващи в себе си уникалното природно богатство на регион, от който много растителни и животински видове са застрашени и включени във Червената книга на България. Ще чуете и ще ви се изрекламира- място, където традициите са живи. Може да наблюдавате и разнообразие от птици в защитетаната местност „Черният рът”. Ето ви само бледо описание, на това което наистина може да ви предостави с. Рибарица, защото всъщност там можеш да се докоснеш до ИСТИНАТА.

    Пещерата „Съева дупка“, „Гложенския манастир“ и лобното мясно на водача на Априлското въстание Георги Бенковски „месност Костина - кървавото кладенче“ представляват особен интерес на всички туристи посетили село Рибарица.  •